Annonce

Annonce

Plantebaserede færdigretter fra Hanegal

De første Hanegal-produkter i serien 'Jordnær' markerer startskuddet på Irmas lancering af et nyt klimavenligt sortiment. Foto: Hanegal

Hanegal vil sætte nye standarder for klimavenlige fødevarer

I samarbejde med Irma lancerer Hanegal en serie af færdigretter, der skal sætte nye standarder for klimavenlige produkter.

’Jordnær’ er navnet på en ny serie af plantebaserede færdigretter, som Hanegal har udviklet i samarbejde med Coop-kæden Irma. Fælles for alle produkterne er, at hovedparten af råvarerne kommer fra lokale, økologiske producenter.

Med serien vil Hanegal og Irma gøre det nemmere at træffe det klimavenlige valg uden at gå på kompromis med vigtige parametre som f.eks. økologi, kvalitet og smag, oplyser Hanegal.

Hanegal og Irma har gennem flere årtier arbejdet sammen om at udbrede økologien, og med afsæt i de nuværende klimaudfordringer vil de nu sælge færdigretter til priser, som kan gøre det plantebaserede køkken til hvermandseje.

Derfor har Irma og Hanegal udviklet en serie af klassiske aftensmåltider i en klimavenlig udgave, som skal sætte nye standarder.

”Irmas DNA er altid at turde gå forrest, være modige og sætte standarden for resten af detail. Derfor var det naturligt, at vi skulle være de første der kom med et klimavenligt sortiment. Vi har gennem længere tid arbejdet på konceptet, og det vil få en særlig plads i Irmas fremadrettede strategi. Hanegal er en vigtig partner og vi er taknemmelig for at de takkede ja til, at turde springe ud i sådan et koncept, og være de første,” fortæller Anette Christensen, konceptchef i Irma.

Bruger lokale råvarer i sæson

Lanceringen ligger også helt i tråd med Hanegals strategi om, at 85 pct. af produktionen skal være plantebaseret inden 2030. Retterne følger den økologiske frugt- og grøntsæson, er lavet uden brug af tilsætningsstoffer, og de bliver pakket i miljøvenlig og bæredygtig emballage, der nemt kan skilles ad og sorteres korrekt til genanvendelse.

Ifølge Hanegal sikrer brugen af friske, lokale råvarer størst mulige smag og mindst mulig transport og klimaaftryk. Udviklingen af de nye retter har kun kunnet lade sig gøre via et samarbejde med dygtige, danske leverandører af økologisk frugt og grønt.

”Det er i samarbejdet, at vi finder løsningerne. På tværs af forsyningskæden kan vi skabe noget helt nyt. At få de lokale grøntavlere med i billedet giver nogle helt nye perspektiver ift. forædling og nye sorter, som kan blive interessante i fremtidens, klimavenlige køkken,” siger Cees Kuypers, kommerciel direktør og medejer i Hanegal.

Flere artikler fra samme sektion

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil sætte en stopper for forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events